Bespaar op je energiekosten!

Ben jij ook (bijna) ten einde raad, omdat de energiekosten de pan uit rijzen? Wil je op een verantwoorde manier je huis verwarmen? Dan is de aanschaf van een pelletkachel de ideale optie. Pelletkachels werken op houtkorrels, dus niet op aardgas. Door middel van een ventilator in de kachel wordt de warmte de ruimte in geblazen, wat ook nog eens zorgt voor snellere verspreiding. Daardoor bereikt de ruimte sneller de gekozen temperatuur.
Deze milieuvriendelijke manier van verwarmen heeft een rendement dat gelijk is aan verwarmen met een HR-ketel. Het rendement van de Mondena pelletkachels varieert van 92 tot 94%.

Eenvoudig te bedienen

Het gebruik van een pelletkachel is uiterst eenvoudig. Een pelletkachel werkt volledig automatisch en is te bedienen met 1 knop. De ontsteking is elektronisch geregeld. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is het instellen van de gewenste temperatuur en in de gaten houden of er voldoende pellets in het reservoir zitten.

De oorsprong van pelletkachels

Die ligt in Italië. Nog altijd is daar de meeste ontwikkeling als het gaat om deze verwarmsystemen. De modellen die wij voeren zijn bij ons te zien in de showroom. Hier zijn ook onze experts ook aanwezig, die je antwoord kunnen geven op alle vragen die je hebt over pelletkachels.

Waarom Mondena?

Door jarenlange ervaring – meer dan 14 jaar – kunnen wij je voorzien van passend advies en de oplossing die je zoekt. Onderhoud, service en garantie is vanzelfsprekend bij Mondena, en last but not least: door eigen import, rechtstreeks uit de fabriek in Italië, kunnen wij onze pelletkachels aanbieden tegen uitzonderlijk scherpe prijzen.

Hoeveel kan ik besparen?

Terwijl voor veel mensen het verwarmen van de woning al maanden niet te betalen is, wordt het er niet beter op. Sterker nog: het is nóg erger geworden.

Wij krijgen vaak de vraag wat je nou eigenlijk kunt besparen met een pelletkachel ten opzichte van verwarming op gas. In dit overzicht een voorbeeld. Hiermee kun je de mogelijke besparing op je energierekening gemakkelijk zelf uitrekenen.

Gasverbruik per jaar 1170 m3 (1)
Gastarief per m3 incl. BTW bij Innova Energie
(gemiddeld de ‘goedkoopste’ leverancier op 16-09-2022)
€ 2,6928
Kosten gasverbruik per jaar – 1170 * € 2,6928 € 3.150,00
Kosten per jaar voor verwarming op gas

Ongeveer 80% van je gasverbruik is voor verwarming van je woning. Netwerk- en transportkosten en meterhuur zijn hier niet meegerekend – die blijf je immers betalen voor de overige 20% van het gasverbruik (warm water en koken op gas).

€ 2.520,00
Energiewaarde gas per m3 9,8 kWh
Benodigde energiewaarde voor 936 m3 gas (80% van 1170 m3) 9173 kWh
Energiewaarde pellets per kg 5,47 kWh
Benodigde hoeveelheid pellets voor 9173 kWh 1677 kg
Kosten pellets, gemiddeld per kg incl. BTW € 0,67
Kosten pelletgebruik per jaar € 1.123,00
Jaarlijkse besparing door verwarming met pellets i.p.v. gas
! dit is een besparing van ruim 55% !
€ 1.397,00 (2)

(1) Het Planbureau voor de Leefomgeving schat voor 2022 een gemiddeld verbruik op 1170 m3 gas.
Zie rijksoverheid.nl

(2) Deze besparing is exclusief de aanschaf, eventueel afschrijving en onderhoud van de pelletkachel.
Uiteraard is dit een gemiddelde en verschilt het per situatie, afhankelijk van o.a. je gasverbruik, de tarieven van je energieleverancier en het model pelletkachel. Maar zelfs met de extra maatregelen vanuit de overheid, om de hoge energieprijzen te compenseren, ben je met een pelletkachel nog altijd enkele honderden euros (!) per jaar goedkoper uit.

 

Bestel je pelletkachel van Mondena
en ga direct besparen!